vrijheid om uw ruimte naar wens in te richten

Design systeemplafonds

Laat u inspireren door de vele mogelijkheden en combinaties.

Hoe meer verschillende materialen er beschikbaar zijn, hoe meer vrijheid u heeft om uw ruimte naar wens in te richten. Op deze manier bieden bouwmaterialen mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Wij hebben daarom bij vanDIJK een zeer ruim assortiment aan Design systeemplafonds. Met de plafonds van Armstrong, Ecophon, OWA en Rockfon bieden we vele ontwerpmogelijkheden met behoud van de beste producteigenschappen. Bij ons vindt u altijd het perfect passende systeemplafond voor uw project.

Laat u inspireren door de vele mogelijkheden en combinaties:

Structuur
Wij kunnen de Rockfon plafondpanelen leveren met een klassieke, gestructureerde oppervlaktestructuur of een matte, gladde oppervlaktestructuur. Beide oppervlaktestructuren vinden hun toepassing in vele prachtige gebouwen. Voor specifieke toepassingen bieden we tevens stootbestendige oppervlakken en oppervlakken die een gemakkelijke reiniging toelaten met professionele reinigingsmiddelen of hoge drukreiniging.

Kleur
Kleur bepaalt in hoge mate de beleving binnen een ruimte. Kleur kan zowel een gemoedstoestand, als een functie uitdrukken. Zo biedt ons assortiment een uitgebreide collectie aan kleuren. Naast het vlakke inleg plafondpaneel zijn er verschillende andere kantafwerkingen voor verdiepte en verdekte bevestiging verkrijgbaar. Wij adviseren u graag over speciale en afwijkende productkleuren en kantafwerkingen.

Kantafwerkingen
Ons assortiment biedt een breed assortiment aan kantafwerkingen waardoor u in alle gevallen de juiste plafondindeling en -uitstraling kunt kiezen.
Plafondoplossingen variëren van verdekte, verdiepte tot zichtbare ophangsystemen. Hier vindt u een overzicht en beschrijving van alle mogelijkheden:

Het monolitisch plafond: Een uniek naadloos plafond waar ophangsysteem, noch perforaties in het paneel zichtbaar zijn. Het biedt een grote flexibiliteit in plaatsing en ontwerp, gecombineerd met een goede geluidsabsorptie. Vlak, gebogen, als plafondeiland, in wit of zelfs gekleurd op aanvraag. Mono Acoustic is polyvalent en past zich aan aan ieder project of het nu nieuwbouw of renovatie is. Mono Acoustic kan afgehangen dan wel direct bevestigd worden onder een bestaand plafond.

Verdekte ophangsystemen: Een verdekt ophangsysteem kan verlaagd, direct gemonteerd of verlijmd toegepast worden. Het ophangsysteem is onzichtbaar. Hierdoor vertonen zelfs plafonds die een grote variëteit aan verlichting, ventilatie en rookdetectors bevatten, een kalm en discreet naadloos aanzicht.

Verdiepte ophangsystemen: Het spel van licht en schaduw is een belangrijk element in het ontwerpproces. Bijvoorbeeld wanneer de visuele invloed groot is of wanneer speciale effecten gecreëerd dienen te worden. Door een combinatie van de kantafwerking van het plafondpaneel met de breedte en kleur van het ophangsysteem, ontstaan onderscheidende ontwerpen, die bijdragen aan de totale architectuur van de ruimte.

Zichtbare ophangsystemen: Een zichtbaar ophangsysteem voorziet de ruimte van een eenvoudige en gestructureerde uitstraling die de vorm van de ruimte kan tevens benadrukken. Het plafond kan worden gebruikt om specifieke functionele ruimtes aan te duiden, en zo bij te dragen aan een verhoogde gebruiksvriendelijkheid van de ruimte. Een plafond kan tevens specifieke ontwerpdetails benadrukken.

Baffles en Eilanden: Veel ruimtes verkrijgen een goede akoestiek en een mooie uitstraling dankzij een aaneengesloten Rockfon systeemplafond. In sommige gevallen is een gesloten systeemplafond niet mogelijk of geven architecten de voorkeur aan een oplossing waarbij een deel van de bouwkundige constructie of het oorspronkelijke plafond vrij blijft. Ontwerp het plafond dat het beste past in uw architecturaal concept. Bij vragen over toepassingsmogelijkheden staat vanDIJK Afbouwprojecten u graag terzijde met raad en daad.

VanDIJK Systeemplafonds biedt design systeemplafonds van Rockfon, OWA, Armstrong en Ecophon. Hieronder ziet u van iedere leverancier één van de meest verkochte types: klik op het plaatje om de PDF te downloaden.

OWA Sandila

Download de PDF

Rockfon Solar DS

Download de PDF

Ecophon Focus

Download de PDF

Vraag of advies op maat?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom vanDIJK?

VanDIJK is meesterlijk in alle dimensies. Met onze jarenlange ervaring zijn wij specialist in het leveren en monteren van systeemplafonds en -wanden op maat. Ook voor uw totale afbouwproject bent u bij vanDIJK op de juiste plek.

Uw plannen bespreken?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.