Adviseren en monteren

Akoestiek verbeteren op kantoor

Een comfortabel geluidsniveau verhoogt het gevoel van welzijn op de werkvloer. Om een zo fijn mogelijke werkomgeving te creëren, delen we tips om de akoestiek te verbeteren op kantoor.

Akoestiek en welzijn

Wist u dat 60% van de medewerkers in open kantoorruimtes lawaai als de meest storende factor ervaart? En wist u dat 70% van werknemers in kantoren gelooft dat hun productiviteit zou stijgen, als de omgeving minder lawaaierig zou zijn?

Het is duidelijk dat een kantoor een bron is van hoge geluidsvolumes. Werknemers bellen heel wat af of voeren onderling overleg uit. Wanneer de kantoorruimte vooral bestaat uit harde materialen wordt dit geluid door de omgeving extra weerkaatst. Het gevolg: geluidsoverlast op kantoor.

Door harde materialen te vervangen met zachte, geluidsabsorberende materialen maakt u al veel winst voor geluidsdemping op kantoor. Wij raden daarom aan om akoestisch ontwerp mee te nemen in uw plannen.

vanDIJK – experts in (akoestieke) afbouw

Bekijk en beluister in deze video het verschil tussen kantoorruimtes met en zonder akoestisch comfort

Tips voor akoestiek op kantoor verbeteren

Wil jij aan de slag met akoestische oplossingen op kantoor? Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te realiseren. Belangrijk is dat er meer materialen in het kantoor komen met een hoge absorptiewaarde. Hier enkele tips:

1. Begin bij de basis

De belangrijkste tip om de akoestiek op kantoor te verbeteren, is om kritisch te kijken naar de materialen van de huidige plafonds, wanden en vloeren. Deze vormen samen namelijk de basis van de akoestiek in een ruimte.

Door te kiezen voor plafonds, wanden en vloeren van goede akoestische kwaliteit, creëert u de grootste impact voor akoestieke verbetering op de werkvloer.

Het is veruit het meest efficiënt wanneer het akoestieke comfort al in de bouwplannen wordt opgenomen. Dit zorgt namelijk voor een juiste basis.

VanDIJK helpt u graag om het geluidsniveau binnen ruimtes te verlagen, de spraakverstaanbaarheid in de ruimte te optimaliseren en niet gewenste geluiden te reduceren. Neem daarom al bij de bouwplannen contact met ons op voor een juiste akoestiek op kantoor.

2. Akoestische scheidingswanden op kantoor

Is het kantoor al gerealiseerd, en heeft een verbouwing geen voorkeur?? Ook dan zijn er nog verschillende opties die de akoestiek op kantoor verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een akoestische scheidingswand op kantoor. Zo’n scheidingswand is ideaal om de akoestiek in kantoortuinen te verbeteren.

Met de scheidingswanden kunt u een grote, open ruimte namelijk opbreken in meerdere kleinere ruimten. De wanden hebben een hoge geluidsabsorptiewaarde, wat zorgt voor geluidsdemping op kantoor van bijvoorbeeld medewerkers.

3. Akoestische panelen voor kantoor

Een andere optie zijn akoestische panelen. Deze panelen zijn in veel verschillende vormen verkrijgbaar. De meeste worden aan het plafond bevestigd. Dit zorgt ervoor dat een lage absorptiewaarde van een plafond
opgelost wordt.

Een bijkomend voordeel is dat akoestische panelen verkrijgbaar zijn in mooie designs, die direct de uitstraling van het kantoor naar een hoger niveau tillen. Zo’n paneel zorgt dus op meer dan één manier voor een fijne werkomgeving.

4. Belhokje

Een vierde tip voor de inrichting van een kantoor met goede akoestiek is om een belhokje te plaatsen. Zo’n belhokje is een kleine ruimte met goede geluidsdemping waarin medewerkers stappen voor het voeren van telefoongesprekken. Zo hoeven andere medewerkers het geluid van dit telefoongesprek niet te horen.

Let op: een dergelijk belhokje is een goede oplossing voor kleinere bedrijven met minder werknemers. Houd er rekening mee dat dit bij grote teams niet altijd een goede oplossing is. Er is namelijk meestal ruimte voor slechts één persoon in een belhokje.

5. Akoestiek verwerkt in meubels

Naast wanden, plafonds en geluiddempende panelen op kantoor zijn er ook allerlei meubels waarin akoestische materialen zijn verwerkt. Denk bijvoorbeeld lampen of kasten van geluidsabsorberend materiaal.

De akoestiek in meubels verwerken is een plaatselijke oplossing. Het helpt namelijk enkel de ruimte direct rondom de meubels. Om te voorkomen dat er erg veel meubels geplaatst dienen te worden, is het toch handiger om naar de basis van een ruimte te kijken (plafonds, wanden en vloeren).

De akoestiek op kantoor verbeteren verdient zichzelf terug

Een fijne werkomgeving helpt u en uw medewerkers om zo goed mogelijk te presteren. Een hogere productiviteit door minder afleiding en betere concentratie, dat gunnen wij ieder bedrijf.

Ook klaar voor akoestische oplossingen op kantoor? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meesterlijk in alle dimensies

Wij werken al jaren nauw samen met collega-specialisten. Hierdoor zijn wij naast een leverancier en monteur van systeemplafonds ook een betrouwbare partner voor uw totale afbouwproject. VanDIJK is meesterlijk in alle dimensies. Wij zetten systeemwanden, monteren verlichting en zorgen voor de juiste afwerking van uw afbouwproject. Zo kunt u genieten van een uitstekende akoestiek op kantoor.

Bekijk hier ons ruime assortiment aan systeemwanden

Bekijk hier ons ruime assortiment aan systeemplafonds

Onze akoestieke oplossingen voor kantoor

Klik om naar de juiste pagina te gaan.

Akoestische systeemplafonds

Oplossingen voor geluidsdemping op kantoor.

Brandwerend systeemplafonds

Extra bescherming op kantoor.

Design systeemplafonds

Oplossingen voor het oog en oor.

Tijd

Het hechte teamwork tussen de specialisten van vanDIJK resulteert in korte doorlooptijden. Bij complexe projecten passen wij indien nodig het ‘lean planning’-principe toe, voor optimale samenwerking met andere specialisten.

Budget

Afspraak is afspraak. Ook wat de prijs betreft. Mede dankzij een gedegen planning, hecht teamwork en natuurlijk jarenlange ervaring, kunnen wij alle kosten vooraf nauwkeurig inschatten..

Kwaliteit

Wij werken uitsluitend met de beste materialen die verkrijgbaar zijn. En hebben oog voor detail. U kunt dus rekenen op een eindresultaat van robuuste kwaliteit.

Duurzaamheid

Het spreek voor zich dat wij duurzaam te werk gaan. Zo gebruiken we bij voorkeur hout met FSC-keurmerk, scheiden we ons afval en plannen we slim om onnodige reistijd (en dus milieubelasting) te voorkomen.

Vraag of advies op maat?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom vanDIJK?

VanDIJK is meesterlijk in alle dimensies. Met onze jarenlange ervaring zijn wij specialist in het leveren en monteren van systeemplafonds en -wanden op maat. Ook voor uw totale afbouwproject bent u bij vanDIJK op de juiste plek.

Uw plannen bespreken?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.