Stationstraat Tilburg

EOpdrachtgever: Magis Vastgoed

EObject: Appartementen Stationstraat Tilburg

RENOVATIE MONUMENTAAL PAND

Op de bank in de bank

In opdracht van Magis Vastgoed renoveren we in de Stationsstraat te Tilburg twee monumentale panden waarin voormalige bankgebouwen waren gevestigd. In totaal worden er 43 appartementen gerealiseerd. Oude elementen zoals de vloeren en kroonluchters blijven behouden, zelfs de oude bankkluis blijft staan.

Wij voorzien het pand van alle binnenwanden, MS plafonds en Estrich vloeren. Daarnaast maken we ook badkamerwanden met daarboven vlieringen, hierdoor creëeren we extra opbergruimte voor de toekomstige bewoners. Voor optimale bereikbaarheid plaatsten we tevens nieuwe houten trappen en leuningen. Op de zolders zijn tot slot de oude spanten – met behoud van de monumentale onderdelen – opnieuw geïsoleerd en voorzien van gipsplaten.

De grootse uitdaging voor het team van vanDIJK was het transport naar de 2 zolders. De materialen moesten namelijk via de drukke Stationstraat met veel passen en meten door de kleine ramen gemanoeuvreerd worden. Dankzij goede samenwerking en met uiterste precisie is dit uiteindelijk geslaagd.

 

Naar verwachting zijn onze werkzaamheden rond de zomer 2022 afgerond.

 

Toegepaste materialen:

E

700 m² woning scheidende wanden

E

600 m² woning scheidende gangwanden

E

400 m² slaapkamerwanden

E

350 m² voorzetwanden

E

34 doucheruimtes met vlonders

E

1200 m² ms plafonds

E

250 m² systeemplafonds

E

600 m² Estrich vloeren (type Gyproc Rigidur E30MF)

Vraag of advies op maat?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom vanDIJK?

VanDIJK is meesterlijk in alle dimensies. Met onze jarenlange ervaring zijn wij specialist in het leveren en monteren van systeemplafonds en -wanden op maat. Ook voor uw totale afbouwproject bent u bij vanDIJK op de juiste plek.

Uw plannen bespreken?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.