SSPTA Tilburg - Commerciële plint

EOpdrachtgever: BVR uit Roosendaal

EObject: Commerciële plint in gebouw SSPTA

VOLLEDIGE AFBOUW EN -COORDINATIE

SSPTA Tilburg – Commerciële plint

SSPTA is een groot nieuwbouwproject aan de Professor Verbernelaan in Tilburg. Het project bestaat uit twee delen: de bovenverdiepingen bevatten studentenwoningen en de begane grond en kelder vormen samen een commerciële plint. VanDIJK mocht de gehele afbouw en -coördinatie van de commerciële plint uitvoeren, in opdracht van BVR uit Roosendaal.

Hieronder lees je meer over dit project en de rol van vanDIJK hierin. Hiernaast zie je het verloop van het project, afgebeeld in foto’s.

Afbouw werkzaamheden

Voor SSPTA hebben wij alle wanden en plafonds op de begane grond en in de kelder verzorgd. Ook de kozijnen en vensterbanken hebben we gerealiseerd.

De commerciële plint in het SSPTA bevat verschillende kantoren, maar ook een sportschool en een huisartsenpraktijk. De huisartsenpraktijk vroeg om andere akoestische vereisten, waardoor we hier wanden met een hogere db-waarde hebben geplaatst. Zo kunnen patiënten in de wachtkamer niet horen wat er in de behandelkamer gebeurt, en vice versa. Alle wanden zijn klasse B afgewerkt.

De gehele begane grond hebben wij voorzien van systeemplafonds van Rockfon. Dit plafond is ook gebruikt in de studentenwoningen op de bovenverdiepingen, waardoor het gehele pand hetzelfde plafond heeft.

Steeds meer facetten van de afbouw

Naast de volledige bouwkundige afbouw bij de commerciële plint, hebben wij in dit project ook onze kwaliteiten als coördinator laten zien. Door de juiste partijen bij elkaar te zoeken, aansturing voor deze aannemers te bieden tijdens het proces en regelmatig aanwezig te zijn op de bouwplaats hebben we een mooi project met fijne samenwerking kunnen realiseren.

Door ook de rol van bouwcoördinator op ons te nemen, verzorgen we steeds meer facetten in de afbouw. Zo kunnen we opdrachtgevers nog beter ontzorgen!

Strakke deadline

Het is een project met strakke deadline geweest. Waar de eerste gesprekken al voor de zomer plaatsvonden, werd de klus pas definitief in september. Twee weken later begonnen we al op de bouwplaats. Binnen 10-12 weken moest de gehele begane grond en kelder afgebouwd zijn, gezien de eerste huurders in december al zouden intrekken in het pand.

Dit vroeg om een goede samenwerking tussen alle partijen. Dankzij een duidelijke planning, betrouwbare partijen om mee te werken en genoeg onderling contact hebben we de deadline prima gehaald. Een project zoals je wilt dat ze allemaal verlopen!

 

Toegepaste materialen:

E

800 m² plafonds, type Rockfon Krios doorzak E24

E

45 m² koven en vensterbanken

E

Al het tegelwerk in de kleedkamers, douches en WC's

E

1.000 m² MS wanden type GF 125 / 2.75.2A (klasse B afgewerkt)

E

700 m² voorzetwanden type GF V / 1.75A (klasse B afgewerkt)

E

150 m² MS wanden type ECO DGS 150 / 2.100.2A (klasse B afgewerkt)

Foto’s SSPTA

Foto’s oplevering

Foto’s fase 1

Foto’s fase 2

Foto’s fase 3

Vraag of advies op maat?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom vanDIJK?

VanDIJK is meesterlijk in alle dimensies. Met onze jarenlange ervaring zijn wij specialist in het leveren en monteren van systeemplafonds en -wanden op maat. Ook voor uw totale afbouwproject bent u bij vanDIJK op de juiste plek.

Uw plannen bespreken?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.