Pompengebouw Brabant Water - Eindhoven

EOpdrachtgever: Stevacon

EObject: Pompengebouw Eindhoven

NATUUR EN TECHNIEK SAMEN IN ÉÉN GEBOUW

POMPENGEBOUW BRABANT WATER

In opdracht van Stevacon verzorgen we de afbouw van het nieuwe pompengebouw van Brabant Water. Dit gebouw gaat regio Eindhoven voorzien van drinkwater. Het gebouw is ontworpen door INBO-architecten en brengt natuur en techniek samen in één gebouw. Zo is er een groot, schuin groendak met vaste planten en een groene gevel aanwezig, waardoor het gebouw mooi samensmelt met het landschap eromheen.

Eyecatcher: entree met grillplafond

Een van de eyecatchers van dit project is de transparante entree met glazen wanden. Deze entree hebben we voorzien van een plafond bestaande uit een gelamineerde houtconstructie met daartussen een houten grillplafond. Hier is gekozen voor het Derako Grilplafond met geïntegreerde LED-panelen. Dit heeft een natuurlijke uitstraling, wat goed aansluit op het ontwerp van de rest van het gebouw.

Afbouw van A tot Z

In dit project hebben we van A tot Z kunnen bijdragen aan de afbouw. We hebben tekenwerk verzorgd en een adviserende rol op ons genomen wat betreft de maatvoering van toegepaste materialen. Ons voorwerk is vervolgens door de aannemer doorgezet naar de ET- en AC-installateur. Het was een uitdaging om de eisen qua maatvoering van de verschillende disciplines samen te brengen, maar uiteindelijk zijn we hier goed uitgekomen.

Verder hebben we bijgedragen aan de levering en installatie van de toegepaste materialen. In de verschillende bestuursruimtes en toegangsgangen monteerden wij systeemplafonds in een raster van 600 x 600 mm. Daarnaast installeerden we voorzetwanden die we daarna voorzagen van een kunstwerk van wandtegels.

Samenwerking met Stevacon

Over de samenwerking zijn wij zeer positief. We werken al langere tijd met Stevacon: in 2020 was ons eerste gezamenlijke project afgerond. Dit jaar hebben we zelfs twee projecten waarbij we de handen ineenslaan.  Tijdens de bouw van dit project liepen we tegen een probleem aan w.b. maatvoering van het grillplafond. Hier was een snelle schakeling nodig met de leverancier. De afstemming met de aannemer hierin is zeer prettig verlopen. Al met al een fijn project, wat naar verwachting in 2025 volledig opgeleverd wordt.

Toegepaste materialen:

E

175 m² Rockfon Vlakke inleg, type Krios A24

E

70 m² Grillplafond, merk Derako, grill 5-50-35-55, Grenen

E

110 m² MS-voorzetwanden

Vraag of advies op maat?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom vanDIJK?

VanDIJK is meesterlijk in alle dimensies. Met onze jarenlange ervaring zijn wij specialist in het leveren en monteren van systeemplafonds en -wanden op maat. Ook voor uw totale afbouwproject bent u bij vanDIJK op de juiste plek.

Uw plannen bespreken?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.