Parkstad S rotterdam

EOpdrachtgever: Remmers Bouwgroep B.V.

EObject: Parkstad Blok S, Rotterdam

MIX VAN SOCIALE WONINGEN

PARKSTAD BLOK S, ROTTERDAM

LEVS architecten maakte het ontwerp voor Parkstad Blok S met een mix van woningtypes voor de sociale verhuur. Het bouwblok staat straks aan de rand van de nieuw te maken buurt Parkstad in Rotterdam Zuid. Het blok is daarmee onderdeel van een grotere stedenbouwkundige ontwikkeling in Rotterdam Zuid, onder invloed van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en Feyenoord City. De wijk zal stedenbouwkundig aansluiten op de bestaande, naastgelegen Tweebosbuurt.

Hoogteaccent
De toren en het galerijblok zijn georiënteerd aan de Putselaan – een belangrijke verkeersverbinding in Rotterdam Zuid. De overige woningen zijn gelegen aan de bestaande Hilledijk en twee nieuw te maken woonstraten. Aan deze kant grenst blok S aan het park. Vanwege de naastgelegen dijk ligt het maaiveld in de woonstraten 1,8 meter hoger dan bij de hoek Hillendijk-Putselaan. De toren heeft 15 bouwlagen en een weefpatroon in de volledige gevel, en is daarmee een hoogteaccent in het grotere gebied.

In opdracht van Remmers Bouwgroep verzorgd vanDIJK Afbouwprojecten B.V. de montage van diverse metalstud-wanden, systeemplafonds en houten lamellen Derako plafonds bij de entree in het appartementencomplex Parkstad.

Toegepaste materialen:

E

42 m² eilanden type Rockfon Blanka Activity B

E

15 m² systeemplafond Rockfon Blanka X, verdekt plafond

E

18 m² gipsplafond PD 113/P100.1

E

700 m² Gyproc GF 205 ECO DGS/2.75*75.2.AA

E

150 m² Gyproc GF 150 ECO DGS V/75.2.AA

E

155 m² Gyproc GF 120 ECO DGS V/75.2.AA

E

276 m² Gyproc GF 100 ECO DGS V/75.2.A

E

2500 m² Afsmeren van de wanden

E

150 m² Derako Lamellen, lineair systeem, houtsoorten Ayous en Western Red Cedar

E

Diverse timmerwerkzaamheden

Vraag of advies op maat?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom vanDIJK?

VanDIJK is meesterlijk in alle dimensies. Met onze jarenlange ervaring zijn wij specialist in het leveren en monteren van systeemplafonds en -wanden op maat. Ook voor uw totale afbouwproject bent u bij vanDIJK op de juiste plek.

Uw plannen bespreken?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.