Gasthuiskwartier Den Bosch

EOpdrachtgever: Bouwcombinatie Bouwbedrijf Pennings en Heijmans Woningbouw

EObject: Gasthuiskwartier Den Bosch

NIEUWE VESTIGING

Volledig vernieuwd en afgewerkt

Het Gasthuiskwartier is gerealiseerd op de oude locatie van het Jeroen Bosch ziekenhuis. Daar vind je nu prachtige nieuwe appartementen en woningen, waarbij we de oude parkeerkelder van het ziekenhuis volledig hebben geïsoleerd met circa 1500 m² houtwolcement platen (type isolco de troltekt 25 mm ultra fine naturel). De hellingbaan van de parkeergarage is voorzien van 350 m² Rockfon Facet met een dikte van 100 mm en geeft de garage een mooi aanzicht. Daarnaast verzorgden we de wanden en plafonds in de woontorens. Bekijk op onze website het gehele projectverslag.

In twee van de drie woontorens hebben we circa 400 m² aan Ecopfon focus A (uitneembaar) verdekt en direct tegen de bordessen gemonteerd. In de derde woontoren is een houten Shiluvit plafond aangebracht: in de entreehal en gangen (circa 120 m²) Shiluvit 7-501 en op de balkons (circa 160 m²) Shiluvit 7-600. Vwb de wanden zijn op de bovenste verdiepingen van de woningen alle kappen uitgeracheld en voorzien van gipsplaten 4x AK (circa 450m²). Met circa 90 m² aan gipsplaten hebben we in de woningen wanden en leuningwerk gemaakt, waarbij de uitdaging om deze mooi met de loop van de trap gelijk te laten lopen, met succes is aangegaan. In de winkelruimtes, kelder en trappenhuizen hebben we aan circa 550 m² aan voorzetwanden (o.b.v. Kingspan isolatie met daartegen een Rigidur beplating) gezet om de koudebrug te onderbreken.

Werkzaamheden samengevat:

E

1500 m² houtwolcement platen (type isolco de troltekt 25 mm ultra fine naturel)

E

400 m² Ecopfon focus A (uitneembaar, verdekt)

E

160 m² Shiluvit 7-600

E

90 m² aan gipsplaten

E

350 m² Rockfon Facet (dikte 100 mm)

E

120 m² Shiluvit 7-501

E

450m² gipsplaten 4x AK

E

550 m² Kingspan isolatie

E

550 m² Rigidur beplating

Vraag of advies op maat?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom vanDIJK?

VanDIJK is meesterlijk in alle dimensies. Met onze jarenlange ervaring zijn wij specialist in het leveren en monteren van systeemplafonds en -wanden op maat. Ook voor uw totale afbouwproject bent u bij vanDIJK op de juiste plek.

Uw plannen bespreken?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.