Auberge du bonheur, Tilburg

EOpdrachtgever: Bonheur Horea Groep

EObject: Tuinkamer van restaurant

Betere beleving in horeca dankzij akoestische eilanden

Akoestiek in de Tuinkamer

De tuinkamer is een aparte ruimte in restaurant Auberge du Bonheur te Tilburg. De ruimte is een verlengde van het restaurant. Er wordt gedineerd, vergaderd en er vinden evenementen, feesten en seminars plaats.  Wij hebben de akoestiek verbeterd. Dat was nodig, vertelt Miriam Somers. Lees hieronder het interview.

Miriam Somers: ”Er is nu meer rust en comfort in de ruimte.”

Miriam Somers is bewaker van het DNA van de Bonheur Horeca Groep. Ze vertelt het volgende over onze samenwerking in dit project: “’Dankzij vanDIJK is de akoestiek verbeterd in de tuinkamer. Dat was nodig: het geluid in deze ruimte was voorheen niet prettig. Met name bij vergaderingen, diners of grote groepen mensen merkte je veel rumoer.”

 

”vanDIJK heeft een akoestische meting uitgevoerd en advies gegeven. Vervolgens hebben ze akoestische eilanden in eenzelfde kleur als het plafond geplaatst, waardoor de ruimte esthetisch gelijk is gebleven. Er is tijdens het project goed meegedacht door vanDIJK in onze wensen. Dat werkte prettig.”

Miriam vertelt verder: ”De beleving van onze gasten is op al onze locaties van enorm belang. De akoestische eilanden bieden extra rust en comfort, wat bijdraagt aan de kwalitatieve, culinaire ervaring die gasten bij ons mogen verwachten. ”Akoestiek is iets onzichtbaars; juist wanneer je er niemand meer over hoort, weet je dat het goed zit.”, sluit Miriam af met een knipoog. ”Bedankt, vanDIJK, voor de fijne samenwerking!”, sluit Miriam af.

Eilanden met de juiste uitstraling

Onze akoestische meting toonde aan dat er een hoge geluidsabsorptie nodig was voor een pettige ruimteakoestiek. We hebben OWA Selecta Grande akoestische eilanden geadviseerd. Dit zijn grote, rechthoekige eilanden met een zo hoog mogelijke geluidsabsorptie (αw 1.0).

Om het uiterlijk van de ruimte gelijk te houden, hebben we de eilanden in dezelfde kleur als het plafond laten maken (kleurnaam: Full Bean). Nu verbeteren de panelen de beleving van gasten op een zo onopvallend mogelijke manier!

Uitgevoerde werkzaamheden:

  • Akoestische meting;
  • Advies;
  • Eilanden in kleur laten maken;
  • Eilanden geïnstalleerd.

Toegepaste materialen:

E

14 OWA Selecta Grande eilanden (1200 x 2400 x 40 mm)

Vraag of advies op maat?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom vanDIJK?

VanDIJK is meesterlijk in alle dimensies. Met onze jarenlange ervaring zijn wij specialist in het leveren en monteren van systeemplafonds en -wanden op maat. Ook voor uw totale afbouwproject bent u bij vanDIJK op de juiste plek.

Uw plannen bespreken?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.